Linda van Abel en het Hanen programma

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 14:08

Bij Logopedie Abel zijn we ontzettend blij om te delen dat Linda begin 2024 weer een nieuwe groep enthousiaste ouders heeft verwelkomd voor het Hanen® Ouderprogramma. Dit speciale programma is bedoeld voor ouders van kinderen tussen 1 en 6 jaar die minder praten of moeite hebben met het begrijpen en gebruiken van taal. We begrijpen dat praten niet voor elk kind vanzelfsprekend is, en dat kan voor zowel kind als ouder behoorlijk frustrerend zijn.

Wat is het Hanen® Ouderprogramma?

Het Hanen® Ouderprogramma is een logopedisch programma dat ouders leert hoe ze hun kind kunnen helpen om beter te communiceren. Dit programma is perfect voor ouders die niet altijd weten wat ze kunnen doen om hun kind te stimuleren om te praten en te communiceren. Tijdens het programma leer je hoe je je kind kunt helpen om in gesprek te gaan én te blijven, en hoe je communicatie leuk kunt maken.

Wat Leer je in het Programma?

Het Hanen® Ouderprogramma biedt een schat aan waardevolle technieken en inzichten:

  • Stimuleren van Gesprekken: Je leert hoe je je kind kunt stimuleren om te praten door dagelijkse situaties te benutten.
  • Non-verbale Signaleren: Ontdek hoe je de non-verbale signalen van je kind kunt interpreteren om beter te begrijpen wat je kind nodig heeft.
  • Inzicht in Belevingswereld: Krijg een dieper inzicht in de belevingswereld van je kind, wat helpt om effectiever te communiceren.

Hoe Ziet het Programma eruit?

Het Hanen® Ouderprogramma bestaat uit vier groepsbijeenkomsten met 6 tot 8 ouderparen. Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we de theorie en kijken we naar alle aspecten van communicatie met je kind. De bijeenkomsten zijn zowel op locatie als online beschikbaar, zodat je kunt deelnemen op de manier die voor jou het beste werkt.

Voorafgaand aan het programma vindt er een intake plaats om je specifieke situatie in kaart te brengen. Tussen de groepsbijeenkomsten door komt de logopedist bij je thuis voor persoonlijke begeleiding. Deze ervaringen en inzichten neem je weer mee naar de groepsbijeenkomsten, zodat je nog meer kunt leren en groeien.

Vergoeding en Aanmelding

Het mooie is dat het programma volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar, mits je een verwijzing hebt van de jeugdarts of huisarts waarop vermeld staat: "Logopedie - Hanen ouder programma". Dit maakt het niet alleen een waardevolle investering in de communicatie met je kind, maar ook een financieel haalbare optie voor veel gezinnen.

Doe Mee!

Bij Logopedie Abel zijn we trots op het werk dat we doen en op de positieve impact die we zien bij de gezinnen die deelnemen aan het Hanen® Ouderprogramma. Linda en haar groep enthousiaste ouders zijn al vol goede moed begonnen, en we kunnen niet wachten om meer ouders en kinderen te helpen om beter te communiceren en samen te groeien.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen en te begeleiden op deze bijzondere reis.

Met vriendelijke groet,

Het team van Logopedie Abel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.