Intern trainingstraject logopedisten Abel

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 08:23

Vanaf het moment dat je ons team komt versterken, bieden wij je een intern en deels extern opleidingstraject gedurende de eerste zes maanden. Dit traject is ontworpen om je vaardigheden te versterken en je voor te bereiden op de veelzijdige en uitdagende rol van logopedist binnen onze praktijk.

De rollen van een logopedist

Werken bij Logopedie Abel betekent een breed scala aan rollen opnemen die verder gaan dan de traditionele taken:

- Therapeut: Je behandelt cliënten met spraak-, taal-, stem-, slik- of gehoorstoornissen.
- Diagnostisch Specialist: Je beoordeelt en diagnosticeert communicatie- en slikstoornissen.
- Adviseur: Je adviseert cliënten, families en andere zorgprofessionals over communicatie- en slikproblemen.
- Coach: Je coacht en ondersteunt families en zorgverleners om effectieve communicatiestrategieën toe te passen.
- Educatieve Rol: Je geeft voorlichting en training aan cliënten, families, onderwijsinstellingen en andere professionals.
- Onderzoeker: Je neemt deel aan of initieert onderzoek om de praktijk van de logopedie te verbeteren en evidence-based praktijken te bevorderen.
- Teamlid in multidisciplinaire teams: Je werkt samen met andere zorgprofessionals zoals o.a. leerkrachten, pedagogisch medewerkers, artsen, psychologen en fysiotherapeuten om geïntegreerde zorg te bieden.
- Beleidsontwikkelaar: Je draagt bij aan het ontwikkelen van beleid en richtlijnen.
- Innovator: Je ontwikkelt en implementeert nieuwe therapieën en materialen om de behandeling te verbeteren.
- Administrator: Je beheert de praktijkaspecten zoals planning, verslaglegging en -geving.

Specialistische training en ontwikkeling

Na het afronden van een HBO-opleiding logopedie beschik je over de basisvaardigheden, maar bij Abel gaan we een stap verder. Wij hebben een specifieke training ontwikkeld die elke logopedist helpt om zelfverzekerd en kundig te functioneren in alle facetten van het beroep.

Anticiperen op veranderingen

De zorgsector is continu in beweging. Als logopedist bij Abel leer je om deze veranderingen niet alleen te begrijpen maar ook te anticiperen op nieuwe kansen en uitdagingen die zich voordoen. Dit houdt je werk boeiend en dynamisch.

Omgaan met gevoelige situaties

Als logopedist kun je ook geconfronteerd worden met uitdagende situaties zoals bijvoorbeeld kindermishandeling. Bij Abel leren we je hoe je op een professionele en empathische manier omgaat met dergelijke kwesties, zodat je echt een verschil kunt maken in het leven van je cliënten.

 

Zoals je kunt lezen, bevat de training bij Abel meer dan alleen de basisvaardigheden van logopedist. En er zijn nog veel onderdelen die we niet eens benoemd hebben. In de komende blogs zullen we nog wat dieper ingaan op kwaliteitskenmerken en onderwerpen die aan bod komen tijdens de training.

Heb je vragen of wil je als logopedist ook graag deze training volgen? Neem contact met ons op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.