Door de tandarts of ortho verwezen naar logopedie?

Gepubliceerd op 14 juni 2024 om 21:37

Bij Abel verzorgen we Oro-Myofunctionele Therapie, oftewel OMFT. Onze logopedisten zijn allemaal gespecialiseerd in deze therapie en werken er dagelijks mee. Maar wat maakt OMFT bij Abel zo bijzonder?

 

Wanneer een volwassene of kind is doorgestuurd door de orthodontist of tandarts naar logopedie, is dat vrijwel altijd voor OMFT. De spieren in het mondgebied zijn namelijk niet in balans. En dat heeft effect op de stand van het gebit, kaakgroei en/of spraak. Denk bijvoorbeeld aan slikken met je tong tussen je tanden. Of 'slissen'. Een goed opgeleide logopedist kan hierbij helpen.

 

Bij OMFT is het in onze ogen belangrijk om het oefenen leuk te maken. De vele herhaling is de kracht van het automatiseren van de aangeleerde vaardigheden. We helpen ouders bij het oefenen en het motiveren van de kinderen. 

 

Deze blog is niet alleen voor ouders, maar ook voor professionals zoals tandartsen en orthodontisten. Bij Abel geloven we sterk in samenwerking. Door samen te werken met tandheelkundige professionals kunnen we ervoor zorgen dat volwassenen en kinderen de best mogelijke zorg krijgen. We nodigen tandheelkundigen uit om met ons samen te werken en gebruik te maken van onze expertise op het gebied van OMFT.

 

Ben je nieuwsgierig naar hoe OMFT werkt en hoe wij dit bij Abel aanpakken? Op onze website hebben we een uitgebreide informatieve tekst die je alle ins en outs geeft. Ontdek hoe we starten met een onderzoek, een op maat gemaakt behandelplan opstellen en waarom regelmatig oefenen thuis zo belangrijk is.

 

Bij Abel zijn we erg blij dat we geen wachtlijst hebben. Dat betekent dat je direct kunt starten met de therapie. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie en zie hoe we jouw kind kunnen helpen aan een stralende lach en gezond mondgedrag.

 

Kom langs bij een van onze locaties en ervaar zelf waarom OMFT bij Abel anders is. Volg ons ook op social media om op de hoogte te blijven van al het nieuws en dagelijkse gang van zaken van onze praktijk.

Tot snel bij Abel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.